• BIST 100

    10871,08%0,16
  • DOLAR

    41,96% 0,20
  • EURO

    48,90% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5345,89% -0,29
  • Ç. ALTIN

    8944,84% -1,95

YATAK SANAYİSİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

Yatak yan sanayi sektöründeki öncü firmalar tarafından 2020 yılında kurulan Uluslararası Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Derneği (IBIA), dünyada 40 milyar dolarlık hacime sahip bir firma

EKONOMİ 2.09.2024 20:02:00 0
YATAK SANAYİSİ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR

YATAK YAN SANAYİ VE TEKNOLOJİ FİRMALARI IBIA EXPO 2024 İSTANBUL’DA

Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği (IBIA] ile Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından düzenlenen IBIA Expo - Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, 25-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi'nde 300'ün üzerinde firma ve üreticinin katılımıyla sektör profesyonellerine kapılarını açacak. Türkiye’nin yatak kompanentleri ve teknolojileri konusunda tek fuarı olan IBIA Expo, sektör profesyonellerini bir araya getiren uluslararası bir ticaret fuarı olmasının yanı sıra en son teknolojilerin ve inovatif ürünlerin sergilendiği mükemmel bir ihracat platformu özelliği taşıyor.

IBIA Expo’da yatak yüzü kumaşı, kulp, hareketli mekanizma, nonwoven kumaş, elyaf, yatak tutkalı paket yay, sünger, ambalaj ürünleri, yatak fermuarı, yatak kılıfı, ev tekstili, yorgan, yastık yatak üretim hatları, yatak ambalaj makineleri, sünger makineleri, yorgan makineleri, yay dizgi makineleri, otomatik tutkal hattı, hotmelt tabancaları, yatak kapsülleri, yatak etiketleri başta olmak üzere binlerce inovatif ürün ve teknoloji bir çatı altında buluşacak. Fuar91 ülkeden 23.000'e yakın yerli ve yabancı alıcı, özel ticari heyetler ve önde gelen üretici markalarına B2B toplantıları ile iş ağı oluşturarak eşsiz bir buluşma ortamı sunuyor.

IBIA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Güler, IBIA Expo’nun sektörün lider firmalarının ve temsilcilerinin buluştuğu tek uluslararasıorganizasyon olma özelliğine dikkat çekerken, hayata geçirdikleri projeler ve düzenli olarak gerçekleştirdikleri etkinliklerle sektöre yön verdiklerinin altını çizdi. Fuarın sektördeki firmaların global pazarlarda yer almaları için büyük fırsatlar yarattığını belirten Güler “İlk kez 2022 yılında düzenlediğimiz fuar ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi gördü. 2023 yılında ise 20 bin metrekarelik alanda 300’ün üzerinde firmanın katılımıyla gerçekleştirdiğimiz fuarda 100’den fazla ülkeden 35 binin üzerinde ziyaretçi ağırladık.Türkiye yatak yan sanayi sektöründe dünya çapında önemli bir oyuncudur.Yatak üretiminde Çin’den sonra en çok üretim yapan ülkeler arasında konumlanıyoruz. 2024 yılı sonuna kadar ihracatımızı 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de yeni pazarlara açılmayı, mevcut konumumuzu güçlendirmeyi ve Ar-Ge çalışmalarıyla katma değerimizi artırmayı amaçlıyoruz. IBIA Expo, dünya pazarlarında istikrarlı iş ortaklıkları kurmak isteyen yerli üreticiler için alternatifsiz tek ihracat noktasıdır" dedi. 

BİFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Vural ise yaptığı açıklamada, IBIA Derneği ile birlikte uluslararası boyutta önemli ve başarılı bir organizasyona imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. "IBIA Avrasya’nın en büyük sektör fuarı olacak" sözlerini kullanan Vural "IBIA-BİFAŞ iş birliği ile 25-28 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarımız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından uluslararası fuar olarak akredite edildi. Bu akreditasyon, yabancı katılımcı ve ziyaretçilerin fuara katılımını artıracak ve sektörümüzü uluslararası arenada daha da güçlendirecektir. Ticaret Bakanlığı himayesinde sektörel alım heyeti programı ile de desteklenecek olan IBIA Expo’yu sektöründe bölgenin en büyükfuarı haline getirmeyi planlıyoruz. Burada yatak üreticileri ihtiyaçları olan her şeyi bulacak, dünyaca tanınmış firma ve markaların yanı sıra çok kaliteli ve cazip fiyatlarla üretim yapan firmalar ile de tanışmış olacaklar.” dedi.

IBIA DERNEĞİ

Yatak yan sanayi sektöründeki öncü firmalar tarafından 2020 yılında kurulan Uluslararası Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Derneği (IBIA), dünyada 40 milyar dolarlık hacime sahip olan yatak üretim sektörünün ülkemizde gelişmesi ve uluslararası alanda tanınması için çalışmalar yürütüyor. IBIA düzenlediği fuar ile Türkiye’de 3 milyar dolarlık üretim hacmi, 2,4 milyar dolarlık ihracat ve 30 bin kişilik istihdam ile yaklaşık 150 ülkeye hitap eden yatak yan sanayi sektörünün büyük ve nitelikli üreticilerinin bir araya gelmesini sağlıyor. Dernek aynı zamanda yatak yan sanayi sektörünü dünya çapında tanıtmayı, sektördeki firmaların rekabet gücünü artırmayı, sektörel iş birliklerini güçlendirmeyi, Türkiye’yi yatak üretiminde dünya lideri konumuna ulaştırmayı ve fuarı sektörün uluslararası en önemli buluşma noktası haline getirmeyi hedefliyor. Yatak üretimi, yatak yan sanayi, tekstil, makine üretimi, lojistik gibi çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 142 üyeye sahip olan IBIA geniş üye yelpazesi ile sektörün gelişimi açısından önemli rol oynuyor. 

Kartal’da 29 Ekim Coşkusu Atatürk Anıtı’nda Başladı

Başkan Gökhan Yüksel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kartallı Çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Doyasıya Kutladı

Kartal’da Geleceğe Nefes Olacak Tohumlar Toplandı

Kartal Belediyesi’nden 29 Ekim’e Özel Satranç Turnuvası

BEYLİKDÜZÜ’NDE 29 EKİM’E ÖZEL SATRANÇ TURNUVASI

Atma Sat İkinci El Pazarı’nda Kadın Emeği ve Geri Dönüşüm El Ele

Cumhuriyet’in Işığı Kartal Meydanı’nda Parlayacak

Kartal’da Pembe Balonlar Umut İçin Yükseldi

Adile Naşit’in Hayat Hikâyesi Kartal’da Sahnelendi

İSTANBUL’UN EN HAREKETLİ İLÇESİ

Kartal Belediyesi Oyunculuk Atölyesi’nin 2025-2026 Dönemi Yetenek Sınavı Sonuçları Açıklandı

SU AKAR YATAĞINI BULUR

19 Ekim Muhtarlar Günü Kartal’da Kutlandı

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

ATATÜRK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLADI

Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğrencilerine Uygulamalı Afet Eğitimi

MEMORİAL GÖZTEPE HASTANESİ AÇILDI

Başkan Yüksel, İstanbul Valiliği’nin Düzenlediği Muhtarlar Toplantısına Katıldı

Cemal Şahan Vefatının 7. Yılında Kabri Başında Anıldı

KARAKELLE GÜVEN TAZELEDİ

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

Kartal Esnafından Kadın ve Ailelere Destek

Engelli Vatandaşlara Ulaşım Kolaylığı

Kartal Belediyesi’nden Öğrencilerle Geri Dönüşüm Seferberliği

Niyazi Güneri Mazbatasını Aldı

Kartal Belediyesi Kreşlerinde Hayvan Sevgisi Küçük Yaşta Başlıyor

TUZLA’YA ÖRNEK PROJE

Kartal Belediyesi’nden Miniklere Renkli Tiyatro Şöleni

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ EKİM AYI MECLİSİ TOPLANDI

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 0 4 8 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 5 2 2 1 17
6.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
14.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 9 2 4 3 -3 9
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4