• BIST 100

    10640,86%0,61
  • DOLAR

    42,07% -0,06
  • EURO

    48,71% -0,14
  • GRAM ALTIN

    5698,42% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9299,55% 0,00

ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi resmen hizmete girmiş oldu.

YEREL 7.03.2025 21:03:00 0
ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NİN 3. KENT LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş: “Yaptığımız tüm çalışmalar, ürettiğimiz tüm projeler gibi kent lokantalarımız ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofislerimizle ekonomik zorluk yaşayan komşularımızın yanında olmayı hedefliyoruz”

Üsküdar Belediyesi tarafından Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışları, Türiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş tarafından gerçekleştirildi.

Açılışa TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu’nun yanı sıra, Üsküdar Belediye Başkanı Dedetaş, CHP Üsküdar İlçe Başkanı İbrahim Çağlar Atalar, CHP Üsküdar Meclis Üyeleri, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta konuşan TBB ve İBB Başkanı İmamoğlu, Kent Lokantası ile Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi’nin açılışına katılmaktan gurur duyduğunu söyleyerek, “Umuyorum Kent Lokantası çok büyük bir katkı sunduğu insanlarımıza güzel hizmetler sunacak. Ama özellikle kentsel dönüşüm noktasında, insanlarımıza adaletli bir biçimde süreçlerini yönetmekle ilgili, yine burada bir iletişim ofisinin kurulmasıyla beraber, hizmetin vatandaşımızın ayağına götürülmesi noktasında özel bir hizmeti sunuyor olacak. Hem Sinem Hanım’a hem emeği geçen Üsküdar Belediyesi yöneticisi ve arkadaşlarına teşekkür ediyor, her iki hizmetin Üsküdar’ımıza ve İstanbul’umuza, tabii ki Ünalan mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

“Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin”

Vatandaşların yoğun ilgisinin kendisi için “Nimet” olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Gerçekten kendi adıma diyorum ki; Yaradan, beni sizlere mahcup etmesin ve çok güzel hizmetler yapmaya devam edelim. Ramazan ayında sizlerin sofrasında olmak, sizlerle sofralarınızda buluşmak benim için çok özel bir durumdur. Milyonlarca insanımızın dertleriyle dertlenmek ve onlara çözüm bulma gayretimiz, şiarımızdır. İnsana hizmet etmenin, yaradana dönük en büyük ibadetlerden biri olduğunun bilincindeyim. Aynı zamanda insanını yaşatan, güçlendiren, insanına hizmet eden devletler bakidir. Onun için, ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demişler. Bu bağlamda, bu şehirde yaşayan her insanımızı birbirinden ayırmadan, her evladımızı, her genç kızımızı, oğlumuzu hanımefendiyi, beyefendiyi, yaş almış abilerimizi, ablalarımızı birbirinden ayırmadan, bu memleketin ve bu şehrin nimetlerini sizinle paylaşmak ve sizlere bunu eşitleyerek dağıtabilmek için yüksek bir gayretle çalıştığımı, bütün hemşerilerim bilsin isterim. Bu konuda, mübarek Ramazan ayında birbirini hissetmenin, birbiriyle iyi komşuluk yapmanın, birbiriyle varlığı paylaşmanın, yani tam da bunun belki en kutsal şekilde hissedildiği, İstanbul’un en eski, tarihi Üsküdar ilçesinde dillendirmenin özel bir önemi var. Bu mahalleler, komşuluğu çok iyi bilirler. Bu bağlamda biz, her insanın birbirine iyi bakmasını istediğimiz ilçeler, şehirler ve bir ülke var etmek istiyoruz.”

“Bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi”

İmamoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Bugün yoksulluk, çok derin bir seviyeye indi. İnanın yoksulluğun acı vermediği yuva, çok az artık ülkemizde. İşsizliğin ve aynı zamanda ekonomik stresin insanlarımıza yüklediği umutsuzluk ayrı bir boyut. İşte bütün bunlar, bu cennet vatana, bu güzel ülkeye asla yakışmıyor. Bunu hep beraber düzelteceğiz. Hep beraber düzelteceğimize yürekten inanıyorum. Çünkü bu milletin evlatlarının başaramayacağı hiçbir şey yok. Sizlerin hazır olduğunu görüyorum. Gece, gündüz, nerede olsam, bu güzel hizmetleri her yerde sizinle paylaştığımda, pazarları ziyaret ettiğimde, insanlarımız bize şunu söylüyor: ‘Hadi, hadi artık. Hadi şu memleketi değiştirelim.’ Acele ediyor insanımız. Acele ediyor, sırtımızı sıvazlıyor. Diyor ki; ‘Artık bu memleket değişmeli.’ Değişmeli mi? İşte bu memleketin değişmesi için kol kola, omuz omuza, meseleyi partiler üstü bir seviyeye taşıyarak, bu memleketin, bu milletin geleceğini en güzel şekilde inşa etmek, bu milletin barışını, birliğini, beraberliğini inşa etmek, bu memleketin hafızasından yoksulluğu silmek, insanlarımızla bu cennet vatanın bereketini hep birlikte paylaşmanın zamanı geldi diyorum. Ramazan ayının bütün bereketi üzerinize olsun. Bereketiyle evlerinize dolsun. Allah, hepinizi korusun. Tutulan oruçlarınız kabul olsun. Hepinizi çok seviyorum. Hizmetler hayırlı uğurlu olsun.”

“Refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz”

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş da, “Yaptığımız tüm çalışmalar, ürettiğimiz tüm projeler gibi kent lokantalarımız ve kentsel dönüşüm bilgilendirme ofislerimizle ekonomik zorluk yaşayan komşularımızın yanında olmayı hedefliyoruz.” dedi.

“Çocuklarımıza, kadınlarımıza, emekli ve öğrencilerimize, esnafımıza, işçimize ve memurumuza, kısacası toplumun tümüne hitap eden projeler geliştirmeyi sürdüreceğiz.” diyen Dedetaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üsküdarlıların hakkını Üsküdarlıya vermek amacıyla çıktığımız yolda, refahı ve mutluluğu paylaşmaya devam edeceğiz. Tabii hak demişken, Ramazan ayındayız. Ve bu ayda hem doğruluğu hem adaleti bir kere daha hatırlatmak gerektiğini düşünüyorum. Özellikle hukuku siyasi çıkarlarına alet etmekten çekinmeyenlerin, bu mübarek ayın yüzü suyu hürmetine, adalet duygusu ve hak kavramı üzerine düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bir kez daha Ramazan ayının mübarek olmasını ve ülkemize refah, kardeşlik ve adalet getirmesini diliyorum.”

Kent Lokantası’nda iftar

Konuşmaların ardından kesilen kurdele ile Ünalan Kent Lokantası ve Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi resmen hizmete girmiş oldu. Ünalan Kent Lokantası’nın ilk yemekleri, İmamoğlu ve Dedetaş tarafından dağıtıldı.

64 kişilik kapasiteye sahip olan Ünalan Kent Lokantası, 137 metrekare kullanım alanıyla hizmet verecek.

Bu lokanta, Üsküdar’daki 4’ncü Kent Lokantası, Üsküdar Belediyesi tarafından açılan 3’ncü kent lokantası oldu.

İlçedeki kentsel dönüşüm sürecini vatandaşlara daha iyi anlatmak, hak sahiplerinin bilinçli ve sağlıklı kararlar almasını sağlamak amacıyla Üsküdar Belediyesi’nce açılan 3. Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi de hizmete girmiş oldu.

Kartal’da, “Ata’ya Türküler” Konseri Dinleyenleri Büyüledi

Kartal Belediyesi Kreşlerinden 10 Kasım’a Anlamlı Proje: “Bir Fidan Bin Umut”

Kartal’da 10 Kasım: Büyük Önder Atatürk Sevgi, Özlem ve Minnetle Anıldı

ATATÜRK VEFATININ 87. YILINDA KARTAL’DA GÖZYAŞLARI İLE ANILDI

Kartal’da Atatürk Sevgisi Doğayla Buluştu

Çocuk Kalbimde Atatürk

NİYAZİ GÜNERİ'DEN 10 KASIM MESAJI

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ’NDEN KİŞİYE ÖZEL DİYET VE BESLENME DESTEĞİ

Kartal Belediyesi’nde Deprem Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

BEYLİKDÜZÜ KASIM AYINDA DA SANATIN MERKEZİ OLACAK

HAYDAR GÖKSOY BASINLA BİR ARAYA GELDİ

Kartal Belediyesi’nden Çocuklara Bilim ve Teknoloji Atölyeleri

Fabrika Otomasyon Çözümleri Zirvesi Kartal’da Başladı

Yağmurdan Sonra Okuyucularla Buluştu

BAŞKAN BİNGÖL, ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ

Kartal’da ‘Kızılay Haftası’ Öğrenci Etkinliği ile Kutlandı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ KASIM AYI MECLİSİ TOPLANDI

Kuvâ -yı Milliye Kahramanı Kartallı Kazım, Vefatının 65. Yılında Kabri Başında Anıldı

Kartal Belediyesi’nden Afetlere Hazırlık ve Haberleşme Semineri

Kartal, Cumhuriyet'in 102. Yılında Tek Yürek Oldu

TUZLA YAŞAM AYDINLI, CUMHURİYETİN 102. YILINDA AÇILDI

PENDİK’TE 102 METRELİK TÜRK BAYRAĞI İLE CUMHURİYET KUTLAMASI

Cumhuriyetin 102. Yılında Kadınların “İlk”leri Kartal’da Sanatla Buluştu

CUMHURİYET’İN 102. YILI BEYLİKDÜZÜ’NDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Kartal Kadın Meclisi’nde Görev Değişimi

‘Bir Kereden Bir Şey Olmaz Mı?’ Tiyatro Oyunu Kartal’da Sahnelendi

Kartal’da 29 Ekim Coşkusu Atatürk Anıtı’nda Başladı

Başkan Gökhan Yüksel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kartallı Çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Doyasıya Kutladı

Kartal’da Geleceğe Nefes Olacak Tohumlar Toplandı

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7