• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Küçükyalı Sakinleriyle Buluştu

Maltepe’de düzenlenen mahalle toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.

YEREL 25.02.2025 16:14:00 0
Küçükyalı Sakinleriyle Buluştu

18 mahallenin bulunduğu ilçede 15. toplantı Küçükyalı Mahallesi’nde yapıldı. Toplantıda vatandaşları selamlayarak konuşan Belediye Başkanı Esin Köymen, artı iki kat talebiyle ilgili vatandaşları bilgilendirerek, “Üzerinde çalıştığımız kentsel dönüşüm projeleriyle afetlere dayanıklı, güvenli ve sürdürülebilir yaşam alanlarını inşa etmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Maltepe Belediyesi’nce “Kent hakkı, Maltepe halkı için” sloganıyla düzenlenen mahalle toplantılarının 15’incisi Küçükyalı’da gerçekleştirildi. Küçükyalı’daki Maltepe Belediyesi Tıp Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Toplantıda Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Meclis üyeleri ve Küçükyalı Mahallesi Muhtarı Kadriye Necla Timur katıldı. Toplantı ev sahibi muhtar Necla Timur’un konuşmasıyla başladı. Timur konuşmasında, Başkan Köymen’in düzenlediği toplantıların önemine vurgu yaptı ve toplantının herkese hayırlı olmasını diledi. 

KÖYMEN: “YENİ BİR KENT DOKUSUNDA DEĞİLİZ”

Belediye Başkanı Esin Köymen yaptığı açılış konuşmasında, “Burada başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz ve Meclis üyelerimizle sizlerle birlikteyiz. Öncelikle katılımınız için teşekkür ederim. Göreve başladığımızda tüm mahallelerimizi ziyaret ederek sorunları yerinden tespit etmeye çalışacağımızı belirtmiştik. Bu açıdan katılımcılık yöntemiyle çalışmalarımızı sürdürmenin önemini vurgulamak istiyorum. Burada en çok ilave kat artışı ile ilgili soru gelecektir. Sanıyoruz bunu size yeterince anlatamadık veya sağlıklı açıklamalar yapamadık. Nüfusumuz giderek artıyor. Bununla birlikte parklanma ve donatı alanı sorunlarımız da var. Yol genişliklerini arttıramıyoruz. Çünkü hem mahalle hem ilçe olarak yeni bir kent dokusunda değiliz. Parklanma, pazar, sosyal-kültürel tesisler ve kentsel dönüşüm sorunları mahallemizin en önemli sorunları. Temizlikle ilgili de şikayet geliyordu. Bununla ilgili bir sistem oluşturduk. Bizlerin de geçmiş alışkanlıklarımızı ve çalışma yöntemimizi gözden geçirmemiz gerekiyor. Şimdi söz sizde” dedi. 

36 TALEP VE ÖNERİ GELDİ 

Kentsel dönüşümden altyapı sorunlarına, semt pazarı sorunundan parklanma sorunlarına, eğitim, kültür ve sporla ilgili taleplerden kent lokantası taleplerine varıncaya kadar birçok sorunun sorulduğu ve 36 talep ve önerinin geldiği toplantının son bölümünde Belediye Başkanı Esin Köymen ve başkan yardımcıları alanlarıyla ilgili sorulara yanıt verdi. 

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE GELECEĞE KARŞI SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Başkan Esin Köymen toplantının sonunda vatandaşların sorularına yanıt verdi. Köymen, öncelikle kentsel dönüşüm sorunundan başlayayım diyerek şunları ifade etti: “Birincisi net biçimde söylememiz gerekiyor ki kat üzerine kat olmaz. İmar planlarıyla ilgili 2005’te başlayın süreç 2018’de bitti. Bu bakımdan bugünden yarına imar planı notuyla iki kat getirdik demek olmaz. Mevcut imar planları zaten 2018’de yürürlüğe girmiştir. Biz iki kat konusuyla gereksiz şekilde vaktimizi harcamak yerine çalışmalarımız içinde bu plan notlarından nasıl faydalanıp, bunları nasıl iyileştirmemiz gerektiğini düşünmeliyiz. Teknik ve altyapı çalışmaları olmadan artı iki kat demek sağlıklı değildir. Ayrıca bu ilave katlar zaten mevzuata aykırı. Bu katlar için kendi parsellerinizden kesinti yapmanız gerekiyor. Hal böyle iken iki kat ilave etmenin anlamı yoktur. Plan notlarımızda ada bazında dönüşüm gerçekleşince zaten ilave katlar olabiliyor. Popülist çözümlerle kentsel dönüşüm yapılamaz. Bu dediğiniz zaten anayasaya da aykırı bir durum. Unutmayın ki, mevcut dokunun içerisinde planlayacağımız imar planında ve oluşturacağımız nitelikli çevrede çocuklarınıza, komşunuza ve geleceğe karşı sorumluluğunuz da var. Aslında burada sorunun nedeni artı iki kat değil, derinleşen ekonomik kriz. Bunu öncelikle bilmemiz gerekiyor. Elbette tüm bunlarla birlikte yeni çalışmalar üzerinden de yoğunlaştık. Yakında bunu size duyuracağız.”

MAHALLEYE YAŞAM MERKEZLERİ GELİYOR…

Köymen, Fikret Otyam Müzesi’nin olduğu alanda, müzesinin boşaltılmasından sonra emeklilerin bir araya geleceği bir sosyal tesis, Küçükyalı Marmaray’ın olduğu alanda çocukların ders görebileceği, kadınların buluşabileceği, mahalle evini de içeren yaşam merkezi kuracaklarını da sözlerine ekledi.

Başkan Çalık Sağlığı Hakkında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

BEYLİKDÜZÜ’NDE KAR MESAİSİ 7/24 SÜRÜYOR

Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

TUZLA BELEDİYESİ FIRTINA SONRASI CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Kartal Belediyesi’nin Yeni Çöp Toplama ve Aktarma İstasyonu Hizmete Girdi

UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

ANNE VE BABA ADAYLARINA KAPSAMLI EĞİTİM DESTEĞİ

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Tuzla’nın ‘Komşu Berber’i Şelale Park’ta hizmet vermeye başladı

İki Yeni Yol Açma ve Genişletme Çalışması Daha Tamamlandı

BAKSM 2026’YA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Cumhuriyet Tarihine Tanıklık Eden Sergi Kartal’da Açıldı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİSİ TOPLANDI

Tuzla Belediyesi BESYO Akademi Hazırlık Kursları için başvurular başladı

Başkan Bingöl'den yeni yıl öncesi saha ekipleri ziyareti

ANAHTAR PARTİ BASIN MENSUBU VE MUHTARLARLA BULUŞTU

KARTAL’DA GELECEĞİN MUCİTLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Kartal’ın 2025 Karnesi: Kartal'ın Çehresini Değiştirecek Yatırımlar

KARTAL BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI YENİ YILI BİRLİKTE KARŞILADI

Başkan Gökhan Yüksel’den 2026 Yeni Yıl Mesajı

Tuzla Belediyesi’nden 2025’te kadın ve aileye kapsamlı destek

Yatırımlar, Projeler ve Sosyal Desteklerle Dolu Bir Yıl Daha

Kartal Belediyesi’nden Çocuklara Yeni Yıl Sürprizi

KARTAL’DA MUHTARLIKLARA YENİ YIL ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE NESİLLER ARASI YENİ YIL BULUŞMASI

Başkan Gökhan Yüksel’den Yılın Son Günlerinde Saha Gezisi

Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası Başlıyor

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nden Yeni Yıla Özel Müzik Ziyafeti

Kadın Emeği Pazarı Neyzen Tevfik Meydanı’nda Açıldı

1. Hüseyin Güler Yerel Basın Sempozyumu Kartal’da Gerçekleştirildi

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

TANYERİ DERNEĞİNDEN GENÇLERE DESTEK

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9