• BIST 100

    15519,48%-0,48
  • DOLAR

    43,29% 0,02
  • EURO

    50,66% 0,15
  • GRAM ALTIN

    6705,65% -0,19
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00

“BEYLİKDÜZÜ BESLENME SAATİ” BEYOĞLU’NDA

Beylikdüzü Belediyesi’nin ilk olarak 2022 yılında uygulamaya başladığı ve ilk günden bu yana tüm Türkiye’ye örnek olan “Beslenme Saati Projesi” Beyoğlu’nda hayata geçiyor.

YEREL 5.09.2024 13:43:00 0
“BEYLİKDÜZÜ BESLENME SAATİ” BEYOĞLU’NDA

Projenin tanıtım toplantısında konuşan ve Beslenme Saati uygulamasının Beylikdüzü Belediyesi’nin aksatamayacağı işlerden birisi olduğunun altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bu kıymetli projeyi Beyoğlu’nda da başlattığı için İnan Güney başkanımı çok tebrik ediyorum. Bir şeyin, sizin ürettiğiniz bir projenin başka bir yerde vücut bulması hakikaten çok kıymetli” ifadelerine yer verdi. 

Beylikdüzü Belediyesi tarafından uygulanmaya başlandığı ilk günden bu yana tüm Türkiye’ye örnek olan “Beslenme Saati Projesi” Beyoğlu’nda hayata geçiyor. İlk olarak 2022 yılında Beylikdüzü’nde uygulanmaya başlanan projenin Beyoğlu’nda da uygulanması için Beylikdüzü Belediyesi ile Beyoğlu Belediyesi iş birliği yaptı. İlkokul çağındaki ihtiyaç sahibi her çocuğun bir öğün sağlıklı gıdaya ücretsiz erişebilmesini sağlamak için başlatılan projenin tanıtım toplantısı, Beyoğlu Aşevi’nde gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de katıldığı toplantıda, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık projenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Çelik: Beylikdüzü’ndeki belediyecilik uygulamaları markalaşarak İstanbul’a yayılıyor

Tanıtım toplantısında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “2014’ten bu yana Beylikdüzü’nden bir model belediyecilik İstanbul’a yayıldı. İstanbul'dan da Türkiye’ye yayılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın İmamoğlu’ndan devraldığı bayrağı Beylikdüzü Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Murat Çalık daha ileriye taşıyor. Beylikdüzü’nde 2019’dan beri çok önemli projeci, icraatçı belediyecilik uygulamaları gerçekleştiriyor. Buradan Beyoğlu’ndan Beylikdüzü’ne hiç gitmemiş komşularımız vardır. Ben sıklıkla Beylikdüzü’ne gidiyorum. Orada yeşil alan artışını gördükçe Beylikdüzülüler için mutlu oluyorum. Orada inşa edilen kültür merkezlerini, kreşleri gördükçe, orada yaşayan insanlar adına mutlu oluyorum. Beylikdüzü’ndeki belediyecilik uygulamaları markalaşarak İstanbul’a yayılıyor. İşte bugünkü bu etkinlikte, Beylikdüzü’nün“Beslenme Saati” bugün Beyoğlu’nda uygulanıyor. İstanbul'un başka ilçelerinde de uygulanmaya başlandı. Örneğin Tuzla’da başlandı, Gaziosmanpaşa’da başlanacak. Hem Beylikdüzülüler, hem İstanbullular adına bu projeci uygulamaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Çalık: Beslenme Saati uygulaması Beylikdüzü Belediyesi’nin aksatamayacağı işlerden bir tanesi

Beslenme Saati uygulamasının Beylikdüzü Belediyesi’nin aksatamayacağı işlerden birisi olduğunun altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ise, “Bu kıymetli projeyi Beyoğlu’nda da başlattığı için İnan Güney başkanımı çok tebrik ediyorum. Bir şeyin, sizin ürettiğiniz bir projenin başka bir yerde vücut bulması hakikaten çok kıymetli. Beni Beylikdüzü'nde takip edenler bilir. Çocuk en hassas noktamdır. Çocuk deyince bütün sular durur bende. Bu Beslenme Saati uygulaması da Beylikdüzü Belediyesi’nin aksatamayacağı işlerden bir tanesidir. Bir gün dahi aksamadan beslenme çantası o çocuğa ulaşır, hassasiyetle yapıyoruz bunu. Hiçbir yerinde bizim ismimiz yazmaz. Biz sadece ihtiyaç sahibi vatandaşın yanında olduğumuzu gösteririz. Ama esas mesele her ailenin kendisine yetebildiği bir düzen inşa edebilmek” 

Güney: Beylikdüzü Belediye Başkanımızın projesi hep aklımızdaydı

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de, seçim sürecinde sahada dolaşırken Beslenme Saati uygulamasının hep aklında olduğunu belirterek “Sayın Beylikdüzü Belediye Başkanımızın projesi hep aklımızdaydı. Beyoğlu’na da uygun olabileceğini zaten biliyorduk. Seçim sürecinde dolaştığımızda Beyoğlu’nda bu işin bir gün dahi geciktirilmeden bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini gördük. Benim doğduğum büyüdüğüm sokaklarda bir tane çocuğumuz okula beslenme çantası almadan gidiyorsa, ders zili çaldığında, yanında beslenmesi yok diye sınıfı terk ediyorsa, “o belediye bize haram olsun, o belediye yerin dibine girsin” demiştim. Biz bugün bu utançtan Beyoğlu olarak kurtuluyoruz. Artık Beyoğlu’nda şunun rahatlığını hep berber yaşayabiliriz; 45 devlet okulunda hangi ilkokulda beslenme zili çaldığında biz bileceğiz ki oradaki çocuklarımız eşit olarak yemeklerini yiyor, karnını doyuruyor. Beslenme Saatimizde ilk etapta 2 bin 96 çocuğumuzu belirledik. Yıl içerisinde bu artacaktır. 2 bin 96 çocuğumuz nerden geldiğini bilmeden, yanındaki arkadaşı hiçbir isim ve logo görmeden evde annesinin koyduğu şekliyle beslenmesini açabilecek” 

 

DEVRİM ŞEHİDİMİZ UĞUR MUMCU'YU ANIYORUZ

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

YARIYIL TATİLİNDE TUZLA'DA ÇOCUK COŞKUSU

Maker Atölyeleri Kartallı Öğrencileri Bilim ve Teknolojiyle Buluşturuyor

11. YARIYIL ŞENLİĞİ ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Kartal’da Edebiyat ve Sanat Aynı Sahnede Buluştu

Kartal’da Komedi Rüzgarı

Kartal’da Çocukların Tatil Sevinci: “Yarıyıl Şenliği” Renkli Etkinliklerle Başladı

Kartal Belediyesi Kar Yağışına Karşı Teyakkuzda

Kartal Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezlerinde İlk Dönem Karne Sevinci

Günümüz İnsanına Dair Sorular Kartal’da Felsefi Bir Bakışla Tartışıldı

Yarıyıl Tatili Kartallı Çocuklar İçin Şenliğe Dönüşüyor

Yılların kronik sorunu tarihe karışıyor

Kartal Belediyesi’nden Miraç Kandili DolayısıylaVatandaşlara Lokma İkramı

Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 6. Dönem 2. Birleşim toplantısı gerçekleştirildi

‘Kartal Belediyesi Maker Atölyeleri’ Ara Tatilde Çocuk ve Gençlerle Buluşuyor

BEYLİKDÜZÜ’NDE YARIYIL TATİLİ ŞENLİĞE DÖNÜŞÜYOR

Başkan Çalık Sağlığı Hakkında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

BEYLİKDÜZÜ’NDE KAR MESAİSİ 7/24 SÜRÜYOR

Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

TUZLA BELEDİYESİ FIRTINA SONRASI CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Kartal Belediyesi’nin Yeni Çöp Toplama ve Aktarma İstasyonu Hizmete Girdi

UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

ANNE VE BABA ADAYLARINA KAPSAMLI EĞİTİM DESTEĞİ

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Tuzla’nın ‘Komşu Berber’i Şelale Park’ta hizmet vermeye başladı

İki Yeni Yol Açma ve Genişletme Çalışması Daha Tamamlandı

BAKSM 2026’YA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Cumhuriyet Tarihine Tanıklık Eden Sergi Kartal’da Açıldı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİSİ TOPLANDI

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

ADALET VE DEMOKRASİNİN SAVUNUCUSU ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

TANYERİ DERNEĞİNDEN GENÇLERE DESTEK

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9