• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Kadınlara Yönelik Projelerini Gaziosmanpaşa'da Müjdeledi

Cumhur İttifakı İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa’da “Türkiye Yüzyılında Kadın Buluşması” programına katıldı. Programda kadınlara hitap eden Kurum, “İstanbul’umuzda büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde kadın isti

YEREL 19.01.2024 15:14:39 0
Kadınlara Yönelik Projelerini Gaziosmanpaşa

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, programa Eşi Şengül Kurum ile birlikte katıldı. Murat Kurum’u Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Saliha Demirer ve beraberindeki heyet karşıladı. Programa gelen kadınları selamlayan İBB Başkan Adayı Kurum, kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

12 gün önce, hep birlikte güzel İstanbul için yola çıktıklarını söyleyen Kurum, 'Bu yola çıkarken ’Bu hareket bir kadın hareketi olacak’ demiştim. Sizler de İstanbul’un değerli kadınları olarak, coşkunuzla, heyecanınızla bizi hiçbir yerde yalnız bırakmadınız. Ben, daima yanımızda dimdik durduğunuz için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. 94’te, İstanbul’un efsane belediye başkanı olan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın en yakın yol arkadaşları sizlerdiniz. Bu şehrin kötü talihini değiştiren, birbirinden büyük projelere imza atılmasına vesile olanlar sizlerdiniz. Bu cennet vatanın güçlenmesinde kadınların rolü çok büyüktür. Ekonomide, üretimde, ihracatta olduğu kadar kültürde, sanatta, sporda; hayatın her alanında kadınlar en güçlü şekilde vardır. İnşallah biz de; 31 Mart akşamı İstanbul yeniden AK Parti belediyeciliğiyle kavuştuğunda sizlerle, İstanbul’un kadınlarıyla birlikte çalışacağız. Her işimizde; bu şehrin asıl sahibi olanlarla, yani sizlerle istişare edeceğiz' dedi.

'HER MAHALLEMİZE, EVE YÜRÜYÜŞ MESAFESİNDE YENİ KREŞLER YAPACAĞIZ'

Ev hanımı ve çalışan kadınlar için çok özel projeleri olacağını ve kadınları hayatın her alanında destekleyeceklerini söyleyen Kurum, 'Bu ülke, kadınlarına çok şey borçludur. Bu yüzden biz de, İstanbul’un kadınlarının evinde, iş yerinde huzurlu olmasını, aile hayatında mutlu olmasını çok önemsiyoruz. Çok yakında, sizlere İstanbul’umuzun geleceğine yönelik projelerimizi anlatacağız. Bu projelerimizi açıkladığımızda İstanbul’un geleceği için ne kadar hazır olduğumuzu göreceksiniz. İstanbul’umuzda büyükşehir ve ilçe belediyelerimizde kadın istihdamını artırmaktan, yüzde 25 kadın ve genç istihdam şartına, 39 ilçemizde yeni paylaşımlı ofislerden işyeri açmak isteyen kadınlara vereceğimiz maddi desteklere kadar onlarca projemizi sizler için hazırladık. Tüm bunların yanında her mahallemize, eve yürüyüş mesafesinde yeni kreşler yapacağız. Ama yapacağımız bu kreşlerin çok önemli bir farkı olacak. Kadınlarımız için 7 gün 24 saat, hafta sonu ve hatta geceleri nöbetçi kreşlerimiz açık olacak' diye konuştu.

'İKİ BÜYÜK HAYVAN YAŞAM ALANI YAPACAĞIZ'

İstanbul’da başıboş gezen yüzbinlerce sokak köpeği olduğunu söyleyen Kurum, 'Annelerimiz endişe içinde, çocuklarımız tehdit altında. Vatandaşımız bizi bu konuda daima çözümlerle görecek. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını giderirken görecek. Sokaklardan korkuyu giderirken görecek. Biz bu sorunun farkındayız. Sorunun çözümü için de çalışıyoruz. Göreve gelir gelmez bu alandaki uzmanlarla bir araya gelerek, mevcut büyükşehir yönetimi tarafından çözümsüz bırakılan bu sorunu çözeceğiz. 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımıza ön bakımları buralarda yapacağız. Anadolu ve Avrupa yakasında kuracağımız 2 büyük hayvan yaşam alanında gerekli tüm yaşam konforuna sahip alanlarda hayvanlarımıza bakacağız. Burada kimliklendirme, kısırlaştırma, aşılama gibi uygulamaları yapacağız. Bu hayvan yaşam alanlarının giderlerini belediye olarak tamamen biz sağlayacağız. Hep birlikte, İstanbul’umuzun sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını gidereceğiz. Biz İstanbullulara reklam değil, hizmet üreteceğiz. Son söz olarak diyorum ki; İstanbul’un yeni rotası; yeniden Türkiye Yüzyılı’nın öncü şehri olmaktır' dedi.

Programda konuşan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise, 'Bugün güçlü kadınlarla güçlü Gaziosmanpaşa diyorsak, en büyük sebebi sizlersiniz. Bu anlamda sizlerin nezdinde tüm Gaziosmanpaşalı kadınlara teşekkür etmek istiyorum. 31 Mart Yerel Seçimleri'nde öyle bir kazanacağız ki herkes kazanacak. İstanbul kazanacak, Gaziosmanpaşa daha güçlü olacak. Sayın başkanımız İstanbul'u inşallah yarınlara güçlü bir şekilde taşıyacak ve İstanbul'u gerçek kimliğine kavuşturacak' ifadelerini kullandı.

Program sonunda Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum’a el yapımı hediyeler ve çiçek verildi. Sadece İstanbul seçim şarkısı ise ilk defa çalındı.

TUZLA TEKMER, GEV GELECEK ZİRVESİ’NDE AKILLI ŞEHİRLER, YEŞİL VE MAVİ EKONOMİ VİZYONUNU ANLATTI

YAĞMUR SUYU KANALLARINI VE MAZGALLARI TEMİZLİYORLAR

Kartal'da Çevre Bilincini Artıran Çifte Etkinlik

Çehov’un Dünyasına Yeni Bir Yorum

Kreş Öğrencilerinden Çanakkale Savaşları Mobil Müzesine Ziyaret

TUZLA KARİYER FUARI KAPILARINI AÇIYOR

Engelsiz ‘GastroFest’ Kartal’da Özel Bireylerin Üretim Gücünü Sahneye Taşıdı

14. Atatürk’ü Anma Briç Turnuvası Sporcuları Bir Araya Getirdi

Çizgi Roman Okulu Sergisi Açıldı

BEYLİKDÜZÜ’NDE ENGELLİ BİREYLER İŞ DÜNYASIYLA BULUŞTU

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Kartal’da

BEYLİKDÜZÜ VE YOMRA KARDEŞ BELEDİYE OLDU

Kartal’ın Çocuk Dostu Eğitim Hamlesi Sürüyor

Gönülden Esintiler 2 Karma Resim Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

BEYLİKDÜZÜ’NDE 3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ İÇİN ANLAMLI BULUŞMA

KARTAL’IN YEŞİL KORİDORU GENİŞLİYOR, KENTİN ORTASINA YENİ BİR DOĞA HATTI KURULUYOR!

Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Grup Flakes Konseri

2025 YILININ SON MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Kartal’da ‘Depremi tanımak, depremle yaşamak’ Paneli Gerçekleşti

Kartal’da Dünya Engelliler Günü’ne Özel: ‘Engelsiz GastroFest Mutfak Atölyesi’

Kartal’da “Aydınlığa Açılan Pencere: Vedat Günyol Paneli” Gerçekleşti

KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE BEYLİKDÜZÜ’NDE BİRLİK VE DAYANIŞMA

Kartal Belediyesi’nden Kreş Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Taraması

Depremi Tanımak, Depremle Yaşamak

Kartal’da “Atölye No 10 Karma Yağlı Boya Resim Sergisi” Açıldı

Kartal’da Çocuk Hakları Günü’nde Anlamlı Etkinlik

Kartal’da, “Ata’ya Türküler” Konseri Dinleyenleri Büyüledi

Kartal Belediyesi Kreşlerinden 10 Kasım’a Anlamlı Proje: “Bir Fidan Bin Umut”

Kartal’da 10 Kasım: Büyük Önder Atatürk Sevgi, Özlem ve Minnetle Anıldı

ATATÜRK VEFATININ 87. YILINDA KARTAL’DA GÖZYAŞLARI İLE ANILDI

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

AV. TÜRKAN KURTULMAZ GÜVEN TAZELEDİ

Niloya Yepyeni Bölümleriyle 23 Nisan’da Çocuklarla Buluşuyor

Zaferin 110. Yılı Kartal’da Törenlerle Gerçekleştirildi

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8