• BIST 100

    15166,23%0,30
  • DOLAR

    43,19% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6403,93% -0,41
  • Ç. ALTIN

    10345,59% -0,27

99 depreminden sonra yıkım kararı alınan tüm binaları boşalttık

Tuzla Belediyesi, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ sonrası, İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü tarafından ‘orta hasarlı’ olarak tespit edilen iki bina daha resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin rı

YEREL 25.08.2023 22:20:32 0
99 depreminden sonra yıkım kararı alınan tüm binaları boşalttık

İş makinasının koltuğuna oturarak ilk kepçeyi vuran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şimdiye kadar deprem dönüşümü kapsamında gerçekleştirdiğimiz 3 Bin binada yaklaşık 20 bin’e yakın bağımsız bölümde yıkım ve dönüşüm işlemlerini tamamladık. Bu süreçte en önemli rol vatandaşlarımıza aittir, onlar bizim hikayelerimize ortak olan hak sahipleri ve ev sahipleridir.” dedi.

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’ sonrası, ‘İstanbul Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü’ tarafından ‘Orta Hasarlı’ olarak tespit edilen iki bina daha resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından hak sahiplerinin rızasıyla kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın öncülüğünde son 13 yılda 3 Bin 95 bina, yaklaşık 20’bin’e yakın bağımsız bölümün dönüşümüne imza atan Tuzla Belediyesi 60’a yakın Site’nin dönüşümü için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yıkım kararı alınan binalarda iş makinasının koltuğuna oturarak ilk kepçeyi vuran Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Özellikle kentsel dönüşüm için Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sürdürülen seferberliği değerli buluyoruz. Eğer gerçekleşmezse, deprem güvenli evlerin yapılmasının hepimizin ortak sorunu olduğunun bilincindeyiz. Bu sorunu birlikte aşacağız.” dedi.

İstasyon Mahallesi ve Aydınlı Mahallesinde risk taşıyan iki binanın yıkımını gerçekleştiren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi. “Bugüne kadar sayısız hizmet gerçekleştirdik ve birçok yıkım ve kentsel dönüşüme imza attık. Bu yıkımlar aslında hizmet ve eser siyasetimiz için oldukça önemli bir yer tutuyor. Kentsel dönüşüm başlığı altında, yıkımlarımızla birlikte yeni hikayeler ekliyoruz. Yaptığımız her işte, kelimelerin bir hikaye oluşturduğunu ve anlamlı öykülerin bir araya geldiğini görüyoruz. Bunları, kurumlarımız, vatandaşlarımız ve paydaşlarımızın desteğiyle birlikte gerçekleştiriyoruz. Yıkımların hizmet ve eserlerimiz için büyük bir önemi bulunmaktadır. Bugün orta hasarlı bir binayı yıkıyoruz. Önemli birkaç yıkım daha gerçekleştirmiştik ve her gün yeni yıkımlarla karşı karşıyayız.”

99 DEPREMİNDEN KALAN 27 BİNAYI BOŞALTTIK

Başkan Yazıcı sözlerine şöyle devam etti. “Son depremde hasar gören 99 binadan geçen yıl itibari ile 28 tanesi kalmıştı. Depremden sonra, 16 Mart depreminden sonra diğerlerini tamamen boşalttık. İlk başta dört tanesi kalmıştı, sonra üç tanesi de boşaltıldı. Bu binaların dönüşümünü yaparken aynı zamanda Tuzla'da birçok binayı yıktık. Şimdiye kadar deprem dönüşümü kapsamında gerçekleştirdiğimiz 3,095 bağımsız bölümde yaklaşık 20 bin’e yakın bağımsız bölümde yıkım ve dönüşüm işlemlerini tamamladık. Bu süreçte en önemli rol vatandaşlarımıza aittir, onlar bizim hikayelerimize ortak olan hak sahipleri ve ev sahipleridir.”

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EN ÖNEMLİ ROL VATANDAŞLARIMIZA AİTTİR”

Her yıkılan binan kendi için de bir hikaye barındırdığını söyleyen Yazıcı, “Bugüne kadar vatandaşımızla birlikte birçok görüşme gerçekleştirdik ve hikayeyi birlikte oluşturduk. Bu görüşmeler sonucunda yıkım kararı aldık. Kentsel dönüşümde en önemli rol vatandaşlarımıza aittir ve işe başlamadan önce onların kararını almak istiyoruz. Bu dönüşüm hikayelerini arkadaşlarımızla birlikte devam ettiriyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm için Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sürdürülen seferberliği değerli buluyoruz. Eğer gerçekleşmezse, deprem güvenli evlerin yapılmasının hepimizin ortak sorunu olduğunun bilincindeyiz. Bu sorunu birlikte aşacağız.” dedi.

“TUZLAYI DEPREM GÜVENLİ BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK İÇİN HEP BERABER UĞRAŞIYORUZ”

Başkan Yazıcı, “Biraz önce yıkmış olduğumuz bina ve o binanın 99 depreminden sonra birçok görüşmelerle güçlendirme, onarılma, mirastı, arkadaşların aile bireyleriyle birlikte 2023 yılına kadar deprem güvenli hale getirme çabaları yeterli olmadı. Nisan ayından itibaren başvurdukları Kentsel Dönüşüm başvurusu, Nisan sonrası Mayıs itibari ile de kentsel dönüşüm kararı alınıp 8 gün sonra bugün yıkımlarını yapıyoruz. Tuzlayı deprem dönüşümüyle beraber daha güvenli deprem güvenli bir şehir haline getirmek için hep beraber uğraşıyoruz.” dedi.

Başkan Çalık Sağlığı Hakkında Basın Açıklaması Gerçekleştirdi

BEYLİKDÜZÜ’NDE KAR MESAİSİ 7/24 SÜRÜYOR

Afet Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

TUZLA BELEDİYESİ FIRTINA SONRASI CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMADI

Kartal Belediyesi’nin Yeni Çöp Toplama ve Aktarma İstasyonu Hizmete Girdi

UYGULAMALI MUHASEBE EĞİTİMİ ÜÇÜNCÜ DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

ANNE VE BABA ADAYLARINA KAPSAMLI EĞİTİM DESTEĞİ

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Tuzla’nın ‘Komşu Berber’i Şelale Park’ta hizmet vermeye başladı

İki Yeni Yol Açma ve Genişletme Çalışması Daha Tamamlandı

BAKSM 2026’YA GÜÇLÜ BİR BAŞLANGIÇ YAPTI

Cumhuriyet Tarihine Tanıklık Eden Sergi Kartal’da Açıldı

BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİ OCAK AYI MECLİSİ TOPLANDI

Tuzla Belediyesi BESYO Akademi Hazırlık Kursları için başvurular başladı

Başkan Bingöl'den yeni yıl öncesi saha ekipleri ziyareti

ANAHTAR PARTİ BASIN MENSUBU VE MUHTARLARLA BULUŞTU

KARTAL’DA GELECEĞİN MUCİTLERİ SERTİFİKALARINI ALDI

Kartal’ın 2025 Karnesi: Kartal'ın Çehresini Değiştirecek Yatırımlar

KARTAL BELEDİYESİ ÇALIŞANLARI YENİ YILI BİRLİKTE KARŞILADI

Başkan Gökhan Yüksel’den 2026 Yeni Yıl Mesajı

Tuzla Belediyesi’nden 2025’te kadın ve aileye kapsamlı destek

Yatırımlar, Projeler ve Sosyal Desteklerle Dolu Bir Yıl Daha

Kartal Belediyesi’nden Çocuklara Yeni Yıl Sürprizi

KARTAL’DA MUHTARLIKLARA YENİ YIL ZİYARETİ

BEYLİKDÜZÜ’NDE NESİLLER ARASI YENİ YIL BULUŞMASI

Başkan Gökhan Yüksel’den Yılın Son Günlerinde Saha Gezisi

Kartal’da Enerji Verimliliği Haftası Başlıyor

Kartal Belediyesi Sanat Akademisi’nden Yeni Yıla Özel Müzik Ziyafeti

Kadın Emeği Pazarı Neyzen Tevfik Meydanı’nda Açıldı

1. Hüseyin Güler Yerel Basın Sempozyumu Kartal’da Gerçekleştirildi

Yükleniyor

Umre ziyaretleri için 4 yeni rota

Yunanistan'da seçimlerin galibi Miçotakis'in partisi Yeni Demokrasi oldu

Yunanistan'da 4 Türk aday milletvekili seçildi

Arap ülkeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterdi

Portekiz'deki orman yangınlarında ölü sayısı yükseldi

Trump'tan 'yeni İran stratejisi' açıklaması

Eğitim reformu Çin’i uçurdu

DUnyanın en genç lideri olacak

Katalonya’ya perşembeye kadar süre

Somali’de ölü sayısı 300’ü geçti

‘Kare Kare İstanbul’ Sergisi Maltepe’de

Açık Hava Yaz Etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor

Björk: Tacize uğradım!

Günümüz sanatı Borusan Contemporary'de irdeleniyor!

Şebnem Schaefer'dan 100 bin TL istiyor!

Irina Shayk eskisi gibi

Hilary Duff ile Matthew Koma yeniden birlikte

Ünlü rekabet dizi oluyor

Boğaz'ın ortasında  aşk tazelediler

Heidi Klum dört çocuğuyla alışverişte

USMEK’TEN ANADOLU YAKASI YEREL BASININA BOWLİNG TURNUVASI

Kapadokya Değer Ödülleri Sahiplerini Buldu

TANYERİ DERNEĞİNDEN GENÇLERE DESTEK

ANAHTAR PARTİ’DEN ANLAMLI ADIM

HAKAN ÜNLÜLER KOROSU BAYRAMDA SAHNEDE

BİRGAD BİR İLKE İMZA ATTI

KARTAL VE İSTANBUL AY YILDIZLA SÜSLENDİ

NERGİS SÜSLÜ GÜVEN TAZELEDİ

KARTAL’DA 19 MAYIS COŞKUSU ÇELENK TÖRENİYLE BAŞLADI

Yasin Dağlı, Akdeniz Film Yapım Festivali’nde Zirvede

Bilim Ve Teknoloji Fikirlerine Tam Destek

KÂĞITHANE’DE YENİ GÖKMENLER YETİŞİYOR

Artık Şirketlerde Kağıt Devri Kapanıyor

Aydos Ormanı ve Ömerli Barajını Temizlediler

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9